Guesthouse Kanttura | Melonta
334
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-334,page-child,parent-pageid-356,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Melonta

Oulujoki tarjoaa mahdollisuuden kokeilla melontaa suoraan Kantturasta käsin yhteistyökumppanimme vuokrakajakkien avulla. Halutessasi voimme järjestää myös opastusta melontatekniikkaan sekä ohjattuja melontaretkiä.

 

Oulujärven retkeilyalue

Oulujärvi on upea, mutta isojen selkiensä vuoksi toisinaan myös haastava melontakohde. Oulujärven retkeilyalueella on melontareittejä, joiden varrella olevissa saarissa varusteina on nuotiopaikkoja tulisteluun sekä joko kota tai laavu. Lisäksi Reimikarissa on autiotupa ja Pikku-Palosen saaressa varaustupa sekä sauna. Melontalaitureita on Oulujoella Kauvonsaaressa ja Oulujärvellä Ylä-Vaassilossa, Honkisessa ja Pikku-Palosessa (Vaala.fi).

 

Kutujoen reitti

Vaalan pohjoispuolella Oulujokeen laskeva Kutujoki ja sen yläjuoksu, Tervajoki, muodostavat vapaana virtaavan jokivesistön ja melontareitin. Reitillä on useita koskia, jotka ovat melontakelpoisia korkean veden aikaan, kuivaan aikaan eräät kosket ovat hyvin matalia ja kivisiä.

Tervajoen-Kutujoen melontareitti on pituudeltaan 50 km, josta Kutujoen osuus on noin 17 km. Reitti muodostuu muutamasta järvestä sekä niitä yhdistävistä pitkistä jokiosuuksista. Kutujoki on reitin pisin jokiosuus, ja koskisin: 15 koskea. Tällä osuudella ovat myös reitin ainoat II vaikeusluokan kosket, joista Myllykoski on aivan Kutujoen alussa, Monisaarikoski ja 1400 m pituinen Petäjäkoski joen keskivaiheilla, muut reitin kosket on luokiteltu luokkaan I. Kutujoen niskalla on autiotupa sekä jokivarressa taukopaikkoja nuotiokehineen ja huoltopalveluineen (Vaala.fi).