Guesthouse Kanttura | Rokua Geopark
442
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-442,page-child,parent-pageid-356,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Rokua Geopark,
Rokuanvaara – vuoden retkikohde 2018

Rokua Geopark on Suomen ainoa matkailualue, joka on saanut UNESCO Global Geopark -statuksen. Lisäksi Rokua Geopark on pohjoisin koko maailman yli sadasta UNESCO Global Geoparkista. Rokua Geoparkin teema on jääkausi. Rokua on kuin jääkauden oppikirja, jonka luonnossa on lukuisia jääkauden ja sen jälkeisen ajan merkkejä. Jääkauden perinnöstä kertovat alueen harjut, dyynit, muinaisrannat, supat, karu kasvillisuus sekä kirkasvetiset järvet. Geologia on vaikuttanut monin tavoin paitsi alueen maastonmuotoihin, myös sen elollisen luonnon kehittymiseen ja asutuksen leviämiseen.

 

Vuoden retkikohde 2018 Rokuanvaara kuuluu Rokua Geoparkiin ja siellä sijaitsee Rokuan kansallispuisto, joka on yksi Suomen vanhimmista kansallispuistoista. Rokuan kansallispuisto perustettiin vuonna 1956 suojelemaan Rokuanvaaran arvokkaita harju- ja dyynimuodostumia sekä alueen luonnontilaista jäkälikköä ja harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

 

Rokua Geoparkin ytimestä löydät opastuskeskus Supan. Supassa on kahvila, Suppa Shop sekä Rokuan alueesta kertova pysyvä näyttely: Rokua – saari, jonka meri hylkäsi. Näyttelyyn on tilattavissa opastus. Pysyvän näyttelyn lisäksi Supassa on esillä kiertäviä näyttelyitä ja Geopark-alueen infoa.

 

Opastuskeskus Suppa
Jaakonjärventie 2
91670 Rokua