Guesthouse Kanttura | Saunahoidot
352
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-352,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Rentouttavat & aistikkaat

Saunahoidot

Luonnon ja hyvinvoinnin lisäksi suuri rakkautemme on sauna. Ja etenkin ne kaikki kolme yhdessä. Kantturan omien perinteisten suomalaisten puusaunojen lisäksi voimme tarjota vieraillemme mahdollisuuden erilaisiin saunahoitoihin sekä saunaelämyksiin. Tähtenä saunataivaallamme loistaa upea 15 hengen saunajurtta, jonka lempeät löylyt ovat jo kokemus sinänsä. Saunahoidot Kantturassa tuottaa Luonnokas Oy jonka ammattitaitoiset ja rentouttavat palvelut tekevät saunakokemuksestasi ikimuistoisen. Lumoudu löylyistä!

Tervansoutajansauna

Saunaelämys, jossa yhdistyvät suomalainen kansanparannus, Oulujoen historialle merkityksellinen terva sekä lempeät löylyt saunajurtassa.

 

Tervaa on perinteisesti käytetty saunassa sekä tuoksunsa että hoitavien ominaisuuksiensa takia. Se hoitaa tehokkaasti ihoa ja todistettua on myös sen ihon hilseilyä ja jopa psoriasista hoitava vaikutus, lisäksi tervan on todettu laukaisevan lihaskipuja.

 

Tervansoutajan sauna pitää sisällään terva-öljy-hunaja hoidon koko keholle tai vaihtoehtoisesti kasvohoidon ja jalkakylvyn. Hoidossa mukana oleva hunaja tasapainottaa sekä antibakteerisena myös puhdistaa ihoa.

 

Ihon pesun jälkeen saunassa lämmitellään niin, että aineenvaihdunta käynnistyy ja ihohuokoset avautuvat. Iho huuhdellaan ja terva-hunajaseos levitetään lauteilla keholle saunakaveri toinen toistaan auttaen. Saunassa seoksen annetaan vaikuttaa noin 30 minuutta, välillä hieroen seosta ihoon. Hoidon aikana nautitaan runsaasti vettä, aineenvaihdunnan käynnistyessä voimakkaasti ja kuonan poistuessa kehosta. Lopuksi iho huuhdellaan vedellä ja hiukset pestään. Saunan jälkeen juodaan puhdistavaa yrttiteetä sekä runsaasti vettä, suosittelemme myös ravitsevan iltapalan nauttimista hoidon jälkeen.

 

Hoidossa käytetään Mellis from Finlandin Ikikelpo Saunavoidetta – Mäntyterva & Hunaja, joka puhdistaa, uudistaa ja tasapainottaa ihoa. Koivunterva ja sen voimapariksi valittu mesiangervo tuovat apua kutinaan, ihoärsytyksiin sekä lihas- ja nivelkipuihin. Mesiangervo edistää aineenvaihduntaa lisäten hikoilua. Yhdessä hunajan kanssa terva ja mesiangervo edistävät lihasten palautumista rasituksen jälkeen. Mäntyterva & Hunaja Saunavoide sopii myös päänahan hoitoon. Mäntyterva tuo saunaan omanlaisensa herkän mystisen, savuisen tunnelman.

 • Ryhmäkoko max 15 hlöä
 • Hinta 49€/hlö, minimilaskutus 490€ (sis alv)
  Sisältää: ohjauksen, saunotuksen saunajurtassa, tervahoitoseoksen, pesuaineet, veden tarjoilun lauteille, pyyhkeet, saunahatun, pefletit sekä yrttiteen.
 • Iltapala tai muu ruokailu lisämaksusta
 • Kesto noin 1,5 tuntia
kuva tulossa
Turvesauna

Jos ei Kantturan Löylytupa ja suomalainen turve stressiä vähennä, niin…

 

Turvesaunasta kuuluu aina iloinen puhe ja lauluakin on lauteilta kuulunut. Turvesauna virkistää mieltä, rentouttaa sekä poistaa stressiä. Turve puhdistaa ja hoitaa ihoa sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa. Turvetta on käytetty suomalaisessa kansanperinteessä mm. iho-ongelmien, reumaattisten kipujen ja särkyjen hoitoon. Turpeesta on todettu oleva apua myös vaihdevuosien hoitoon.

 

Hoidon eteneminen: Ihon pesun jälkeen lämmitellään saunassa niin, että aineenvaihdunta käynnistyy ja ihohuokoset avautuvat. Iho huuhdellaan ja turve levitetään keholle. Saunassa lämmössä turpeen annetaan vaikuttaa noin 30 minuutta. Hoidon aikana nautitaan runsaasti vettä, aineenvaihdunnan käynnistyessä voimakkaasti ja kuonan poistuessa kehosta. Lopuksi iho huuhdellaan vedellä ja hiukset pestään. Saunan jälkeen juodaan puhdistavaa yrttiteetä sekä runsaasti vettä, suosittelemme myös ravitsevan iltapalan nauttimista hoidon jälkeen.

 

Hoidossa käytetään LehtoPeat:n hoitoturvetta. LehtoPeatilla on pitkät perinteet turpeen nostossa ja jatkojalostuksessa. Ähtärissä sijaitsevan yrityksen oman Lehtosuon hoitoturve on Geologian tutkimuskeskuksen tutkimaa ja erinomaiseksi todettua sekä EU:n vaatimukset täyttävää.

 • Ryhmäkoko max 12 hlöä
 • Hinta 45€/hlö, minimilaskutus 390€ (sis. alv)
  Sisältää: ohjauksen, saunotuksen, turpeen, luonnonmukaiset pesuaineet, veden tarjoilun lauteille, pyyhkeet, saunahatun, pefletit sekä yrttiteen.
 • Iltapala tai muu ruokailu lisämaksusta
 • Kesto noin 1,5 tuntia
 • Lisämaksusta isommille ryhmille telttasauna Löylytuvan lisäksi 60€
kuva tulossa
Yrtinpoimijan hemmottelusauna

Luonnon luksusta ja hemmottelua parhaimmillaan yhdistettynä Saunajurtan lempeisiin löylyihin.

 

Valittavanasi on hoitavat nokkospohjainen ja villiruusupohjainen suolakuorinta.

 • Ryhmäkoko max 15 hlöä, isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan
 • Hinta 49€/hlö, minimilaskutus 490€ (sis. alv)
  Sisältää: ohjauksen, saunotuksen, turpeen, luonnonmukaiset pesuaineet, hoitoseoksen, juoman tarjoilun lauteille, pyyhkeet, saunahatun, pefletit sekä puhdistavan yrttiteen.
 • Iltapala tai muu ruokailu lisämaksusta
 • Kesto noin 1,5 tuntia
Kanttura Saunajurtta, kuva: Tanja Bolt
Sointukylpy saunajurtassa

Koe äänimaljojen ja kongin mystisenä kaikuvat äänet perinteitä ja menneitä aikoja henkivässä saunajurtassa. 

 

Lempeät äänet rentouttavat ja johdattavat sinut matkalle harmonisten äänten maailmaan ja samalla nautit saunajurtan lempeistä löylyistä ja tulen loimusta. Tämä ainutlaatuinen ja eksoottinen kokemus on täynnä juurevuutta ja hyvää oloa!

 

Asiakkaiden kokemuksia:

” Kultainen valo, tuulen ja tulen loimu, tulen humina, lintujen laulu ja puiden ritinä loivat ainutlaatuisen äänimaiseman. Niin suomalaisen, mutta samalla hiukan eksoottisen”

”Sointukylpy saunajurtassa oli hyvin rentouttava kokemus!”

” Aika kului tosi nopsaan, olisin voinut olla kauemminkin. Jälkeenpäin olo oli ihanan rento ja aistit herkistyi”

Sointukylpy saunajurtassa -elämyksen järjestävät yhteistyössä Luonnokas Oy, Sound & Silence ja Guesthouse Kanttura, Vaala

 • Hinta: ryhmähinta, kysy tarjous! Ryhmän koko max. 10 henkeä
  Sisältää: ohjauksen, saunotuksen ja sointukylvyn, pesuaineet, pyyhkeet, saunahatun ja pefletit, puhdistavan yrttitene ja pienen iltapalan.
 • Kesto noin 2 tuntia (sointukylpy noin 30min, sauna-aika noin 1h)
 • Ryhmän koko max. 15 henkeä